Hvalpehold

På denne side, kan du få mere at vide om generel hvalpetræning, og hvordan jeg afholder mine hvalpehold.

Socialisering

Socialisering

Socialisering er vigtigt at lære for en hvalp, men det er meget mere end hundeleg, som mange tænker som det første, når de tænker socialisering af en hvalp. Det er ligeså meget at kunne være i – Og ignorere – de omgivelser de bliver sat i. Bil, by, klapvogn, cykel, hættetrøjer, mørke, ujævnt underlag og ikke mindst: At kunne være sammen med andre hunde og mennesker, og stadig koncentrere sig om at lære og/eller høre efter sine mennesker.
På hvalpeholdene har vi meget fokus på grundtræning, indlæringsmetoder og samarbejde med forstyrrelser.

Øvelser

Øvelser

De øvelser jeg underviser i, er både direkte nyttige øvelser, som fx sit, dæk, bliv, indkald mm.
Den anden del er “unødvendige øvelser” lige her og nu, men de bliver nødvendige til fremtidig træning, uanset om det er agility, rally lydighed, tricktræning eller lignende.
Disse øvelser er fx at gå hen på en plade selvstændigt, at ligge hovedet i hånden, at snudedutte bestemte ting og lignende.
Altså øvelser man godt kan stille spørgsmål til, hvorfor man skal lære dette – Men det er simple underbygninger til større øvelser senere.

Indlæringsmetoder

Indlæringsmetoder

Jeg træner ikke efter én bestemt metoder, mere mere efter “whatever works”, med tanke på, at hundene skal kunne øvelserne snarest, selvstændigt. Jeg bruger altså både lokning, men også shaping.
Shaping betyder at vi deler øvelsen op i mindre bidder, så målet er nemmere og dermed får hund (Og ejer) hurtigere succes.
Vi skal også lære hunden at tænke selv, at tilbyde adfærd. Sådan at vi lærer hunden at blive opmærksom på sig selv, og huske hvad den får belønning for. For at hunden skal blive god til sidstnævnte, er det nødvendigt med et markørsignal. Et markørsignal skal markere, når hunden gør noget rigtigt, og derefter kan vi finde godbidden frem, uden at hunden glemmer, hvorfor den fik belønningen, selvom situationen er skiftet.
Når man lærer hunden at tænke selv, og blive bevidst om sin egen handlinger, gør vi hunden klogere – Faktisk er dette en vildt god måde at mental aktivere din hund, for du får samarbejdet med også. 🙂